Wie ben ik?

Na een carrière van 25 jaar in diverse managementposities binnen verschillende bedrijven, gebruik ik mijn ervaring en expertise om bedrijven binnen de hospitality- en vrijetijdssector te ondersteunen.

Bioscopen, pretparken, waterparken, avonturenparken, dierenparken, hotels, foodketens,… Iedere organisatie waar de gast centraal staat en de medewerker een belangrijke rol speelt in de waardeketen, kan bij mij terecht om slimme winst op de korte termijn te realiseren en duurzaam succes op de lange termijn te verzekeren. .

Bedrijven die inspiratie, ondersteuning of hulp bij het ontwikkelen van tools nodig hebben, kunnen mij steeds contacteren.
 

Enkele gerealiseerde projecten

Verhoging verkoop en rendabiliteit F&B-departement Domein van de Grotten van Han

De opdracht bij het Domein van de Grotten van Han was om de verkopen en de rendabiliteit van het F&B-departement op korte termijn naar boven te halen. Samen met de lokale F&B-Manager is een plan van aanpak uitgewerkt. Het gevalideerde plan werd in een periode van 3 maanden geïmplementeerd en was operationeel tegen de start van het hoogseizoen.


Ontwikkeling strategisch plan brasseriegroep

De opdracht was om het strategisch plan te ontwikkelen voor een groep die 4 brasseries uitbaat, met als uitgangspunt meer uniformiteit te creëren over de verschillende locaties heen. Samen met de interne sponsor is het strategisch plan uitgewerkt, dat voorgesteld werd aan de Directie en door hen gevalideerd.

 

Analyse van organisatie bij Groep actief in dagrecreatie

De opdracht was om een analyse te maken van de bestaande organisatiestructuur en van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de medewerkers, evenals de procedures en de rapporteringen. In nauwe samenwerking met de Algemeen Directeur van de Groep werden aanbevelingen geformuleerd om de organisatie nog beter af te stemmen op de snelle groei van de Groep.

Opstellen haalbaarheids-studie en business plan indoor themapark

De opdracht was om een haalbaarheidsstudie en een business plan te ontwikkelen voor een indoor themapark. Samen met andere leden van de projectgroep werd het plan uitgewerkt en voorgesteld aan de CEO van de betrokken onderneming.

Wat kan ik voor u betekenen

Van welke ervaringen kunt u profiteren

Consulting


Interim management

Coaching


Wat anderen zeggen over Didier

Didier helped us with an important and strategic project for one of our service lines, across 4 different locations in Belgium. He showed a tremendous amount of strategic insight from his wide and deep experience base, was able to create structure around a complex set of issues, and conduct a great depth of detailed analysis that he synthesized for the executive team. His recommendations were all taken very seriously and implemented, resulting in savings and optimized operations for the business division. We greatly respect Didier's capabilities in both strategic as well as tactical problem solving and his eagerness and great rapport with our staff and senior leaders.

Ik heb het geluk gehad om eerst collega te zijn van Didier bij van Gansewinkel en nadien klant bij Comic Station. Hij is een schitterende teamplayer die op een rustige heel constructieve en eerlijke manier meedenkt/meewerkt. In één eenvoudige zin gezegd: heel aangenaam om zaken mee te doen!

Prettige people manager, met een gedetailleerd oog voor financieel management. Operationeel sterke leider die de belangen van een bedrijf weet te behartigen zonder de connectie met zijn staff uit het oog te verliezen waardoor hij gewaardeerd wordt door zijn medewerkers. Ik beveel hem zeer aan als adviseur of ad-intrim manager voor bedrijven die een verander proces willen doorvoeren om 'the next level' te kunnen bereiken.

Ik heb een klein jaar samengewerkt met Didier, waarbij hij mijn directe leidinggevende was. In zijn rol als parkdirecteur heb ik hem leren kennen als iemand waar je altijd op kan rekenen, met gevoel en aandacht voor voor de mensen met wie hij samenwerkt, een geweldige people manager. Op het gebied van project-management altijd in-control en uitstekende management skills, controle over complexe projecten en processen, en altijd met veel oog voor detail. Ik heb altijd heel prettig samengewerkt met Didier en zijn duidelijke, open en communicatieve houding is een aanwinst voor elk bedrijf.


Ability to speak in 7 languages and outstanding cultural knowledge. One of the best mentors I ever had - world class negotiator, culture savvy, good coach, detail-oriented professional. Thanks Didier, it was a pleasure, I learnt a lot!

Didier will allways be in my mind as a friendly, always open and hardworking colleague. Once convinced by the target to go for, he did not lack of any motivation to realise what was expected. As a people manager, he could really motivate other colleagues.

I've known Didier as a colleague who is very strong with managing financial targets/results. He knows how to get to a certain result with the needed creativity. Costcontroll is one of his strong points, so is managing lower management. Character-wise, Didier is humoristic and a nice colleague to work with.

I had the opportunity to work 1 year with Didier as a direct colleague. What struck me was how he smoothly combined analytical skills with people management skills as this is a combination which is not always evident. As he was responsible for the biggest department in the 3 countries and consequently different cultures this match made Didier a strong Operations Director who was very well respected and moved his department forward. Summarizing I would say Didier is a business leader with a keen eye for change and he understands the broader picture very well.

Contacteer me