Over mij.

Ik ben geboren in 1971 in Lebbeke in een gezin van zelfstandige ouders, die een zaak hadden in groenten en fruit. Samen met mijn zus ben ik daar opgegroeid tot ik op mijn 18de ging studeren in Leuven.

Ik heb eerst Slavische Talen en Oosteuropakunde gestudeerd, waar ik Russisch, Pools en Tsjechisch heb geleerd; een heel interessante richting, die me met een brede blik heeft leren kijken. Tijdens die studies heb ik zes maanden in Moskou gestudeerd en twee maanden in Praag; fantastische ervaringen die me voor een deel gevormd hebben en me altijd zullen bijblijven. Na die studies heb ik nog een aanvullende opleiding Bedrijfseconomie gevolgd, om beter voorbereid te zijn op de uitdagingen op de arbeidsmarkt. 

Never stop learning is één van mijn motto’s. Ik heb onder andere het Middle Management Programme doorlopen bij Vlerick Leuven-Gent Management School, een opleiding Intercultural Management gedaan bij Thomas More Mechelen en diverse kortlopende opleidingen gevolgd. Recentelijk heb ik mijn opleiding tot Professioneel Coach afgerond bij Better Minds at Work.

Mijn echtgenote heb ik leren kennen in Polen. Sedert 2007 zijn wij gelukkig getrouwd. We wonen al een hele poos in Landen. Wij genieten van mekaar, lekker eten en goede (vooral Italiaanse) wijn, reizen, wandelen en films en series kijken.
Mijn carrière in loonverband is qua sectoren opgedeeld in twee luiken: een eerste luik in de afval- en recyclagewereld en een tweede luik in de hospitality- en vrijetijdssector. De eerste jaren was ik vooral actief in commerciële functies, daarna heb ik meer operationele rollen opgenomen en uiteindelijk ben ik in algemeen management terechtgekomen. Een heel boeiend en leerrijk parcours in diverse rollen bij verschillende bedrijven. Het grootste deel van mijn carrière heb ik in België gewerkt, maar ik heb ook drie jaar permanent in Polen gewerkt en twee jaar permanent in de Tsjechische Republiek. 

Ik ben gepassioneerd door services management in het algemeen vanwege de directe interactie tussen klant en dienstverlener. De hele tijd op het allerhoogste serviceniveau moeten opereren om de verwachtingen van de gasten in te lossen en te overtreffen geeft me een enorme drive. 


Mijn meeste energie krijg ik van het werken in de hospitality- en vrijetijdssector. Wanneer ik de reacties zie van gasten die uiterst enthousiast zijn over de ervaring ben ik zelf ook blij. Vandaar mijn beslissing een aantal jaren geleden om nog uitsluitend in die sector te werken.

Begin 2019 heb ik besloten om voltijds actief te worden als Zelfstandig consultant / Interim manager / Coach binnen de hospitality- en vrijetijdssector en mijn ervaring en expertise ten volle te gaan benutten in verschillende bedrijven. 

Mijn ervaring in de hospitality- en vrijetijdssector.

Mijn eerste ervaring in de hospitality- en vrijetijdssector was in de bioscoopsector toen ik voor Kinepolis Group begon te werken als Theatre Manager in Kinepolis Poznań (Polen). Een heel uitdagende rol, waarin ik de eindverantwoordelijkheid had voor het grootste bioscoopcomplex van Europa. Een zeer brede rol ook, met de focus op human resources, operations, B2C en B2B marketing en sales, boeking en programmering en financiën. Tegen het einde van mijn driejarig verblijf waren we er in geslaagd om de bezoekcijfers met meer dan 25 procent naar boven te halen en het hoogst gewaardeerde complex te worden op operationeel gebied binnen de hele Group.
Vervolgens ben ik binnen Kinepolis Group een nieuwe uitdaging aangegaan in België als Operations Manager Belgium East, met de operationele verantwoordelijkheid voor 6 bioscopen; daarna ben ik National Theatre Manager geworden met de operationele verantwoordelijkheid voor alle 11 Belgische bioscopen. Zeer uitdagende rollen, gericht op het ontwikkelen van de Theatre Managers en hun teams. Ik zorgde mee voor het invoeren van operationele en financiële benchmarking en het opzetten van een geheel nieuwe organisatiestructuur voor de bioscopen. In deze periode hebben we ook enkele zeer uitdagende projecten gerealiseerd, zoals de overstap van vrije zitplaatsen naar genummerde zitplaatsen en de overstap van het fastlane concept voor Food & Beverage en Merchandising naar het browsing area concept. De ontwikkeling en opening van het nieuwe bioscoopcomplex in Oostende was ook een mooie realisatie.

Het volgende hoofdstuk in de hospitality- en vrijetijdssector bracht me bij de themaparkensector, met name bij Plopsa Group. Als Operations Director was ik verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de 5 themaparken in België, Nederland en Duitsland. In deze rol lag de focus op het ontwikkelen van de Operations Managers van de themaparken. Belangrijke projecten waren het opzetten van een nieuw organisatiemodel voor de buitenparken en het introduceren van een nieuw planningsmodel in relatie tot de verwachte bezoekersaantallen voor alle betrokken operationele afdelingen. Een zeer uitdagend project was de uitwerking en implementatie van een uniform beleid voor het omgaan met bezoekers met een beperking, dat in nauwe samenwerking met diverse belangengroepen en overheidsinstanties tot stand is gekomen.

Mijn laatste ervaring in loonverband bracht me bij Comics Station Antwerp, een stand-alone indoor themapark in Antwerpen. Als Parkdirecteur was ik verantwoordelijk voor het algemeen beheer van het themapark. De eerste uitdaging was een ingrijpende turnaround van het park met het aantrekken van een quasi volledig nieuw managementteam en een wijziging van het operationele model om de operationele kosten drastisch te reduceren. Tegelijkertijd werden de bezoekersaantallen sterk verhoogd door het opzetten van samenwerkingen met verschillende externe salespartners. Daarna hebben we een volledige rebranding doorgevoerd en hebben we de mogelijkheden van het park inzake B2B uitgewerkt en in de markt gezet.

Sinds begin januari 2019 ben ik voltijds actief als Zelfstandig consultant / Interim manager / Coach voor de hospitality- en vrijetijdsindustrie, waarbij ik bedrijven in de sector ondersteun op operationeel en strategisch niveau.